Cases Dori Koenen coaching

Jaco – Training Casusregie

Als onderdeel van het Jeugdondersteuningsteam (JOT) Nissewaard heeft ook Jaco de afgelopen jaren de ontwikkeling binnen de jeugdzorg meegemaakt. De preventieve hulp binnen de gemeente wordt steeds verder uitgebouwd en lichte opvoedvragen worden daar opgepakt. Bij de moeilijkere vraagstukken komt het JOT kijken, waarbij door de complexiteit van veel casussen, er meerdere hulpverleners betrokken zijn. De jeugdzorgprofessionals moeten daardoor vaker de rol van casusregisseur op zich nemen.

Lees meer

Donny – Coaching

Twee jaar geleden kwam Donny bij Dori Koenen terecht. Privé liep het niet zo lekker waardoor hij op zijn werk ook vast liep. De motivatie en energie ontbraken al enige tijd en dit begon hemzelf en zijn collega’s steeds meer in de weg te zitten. “Het lukte totaal niet om me ergens toe te zetten”, vertelt Donny over deze periode.

Lees meer

Marjette – Supervisie

Als jeugd- en gezinscoach voor het Jeugdondersteuningsteam Spijkenisse kwam Marjette niet lang na haar afstuderen direct al veel in contact met cliënten. “Bij mijn sollicitatie heb ik gelijk aangegeven dat ik aan het begin van mijn loopbaan zit en zoekende ben naar hoe ik te werk ga en ben in mijn contact met cliënten.” Een mooie samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat ze via haar manager in contact kwam met Dori Koenen coaching, die bezig was met haar opleiding tot supervisor en op zoek was naar jeugdwerkers om te begeleiden.

Lees meer

Rob – Teambegeleiding

Een goed functionerend team is voor veel organisaties een waardevol bezit. Teambegeleiding is daarom vaak erg nuttig, wanneer er onrust binnen een team bestaat of ter preventie daarvan. Zo ook bij het team van Rob van Everdingen, gebiedsmanager van Enver.

Nadat een lid uit het team dat hij managede vertrokken was, constateerde de rest van het team dat er nog steeds onrust bestond. Ze constateerden zelf dat het evenwicht in het team mbt de samenwerking niet hersteld was en ze wilden daar als team mee aan de slag. “Op zo’n moment is er net even iets meer nodig dan een teamoverleg met mij om een vertrouwde omgeving te creëren zodat er meer gezegd kan worden dan normaal.”

Lees meer

Floor – Coaching

Werk en privé combineren is voor veel mensen een uitdaging. Wanneer de werkdruk dan ook nog eens hoog is en je privé ook voor uitdagingen komt te staan, kun je soms iets te veel op je bordje krijgen. Zo ook bij Floor, werkzaam als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond. “De zaken waren pittig en op een gegeven moment merkte ik dat ik vastliep in het combineren van mijn werk met mijn privéleven.”

Lees meer

Ellen – Training

De laatste jaren zijn er binnen de jeugdzorg de nodige veranderingen doorgevoerd. De invoering van de resultaatbekostiging is daar een belangrijke van, die meteen ook een grote impact heeft (gehad) op de manier waarop jeugdzorgprofessionals werken. Om deze overgang goed te begeleiden en jeugdzorgprofessionals goed voor te bereiden, heeft Ellen van de Gemeente Nissewaard samen met Dori Koenen coaching een trainingsprogramma samengesteld. Deze hebben ze net voor de 5e keer gegeven.

Lees meer

Meer weten over Dori Koenen coaching?

CONTACT

Dori Koenen coaching
Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de actuele situatie. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee.

Contactgegevens
Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching