Ervaringen Dori Koenen coaching

Anna-Marie Boeder en Rineke Tange – Gezinshuiscoaching

Na een turbulente start in 2019/2020 van ons gezinshuis kwamen we in 2021 in een fase van bezinning en reflectie. In 2019 zijn we met heel veel enthousiasme ons gezinshuis gestart, we hadden een ideaalbeeld voor ogen en we werkten hier naar toe. Als beginnende ondernemers kun je veel aan en hadden we veel energie.

Lees meer

Francisca – Coaching (Video)

Bekijk hier de video waarin Francisca samen met Dori terugkijkt op haar gevolgde coachingstraject.

Bekijk video

Florine – Digitale coaching (Video)

Bekijk hier het online interview waarin Florine haar ervaringen en inzichten over digitale coaching deelt.

 

Bekijk video

Lisette – Stress- en Burnout-coaching

“Ik werk bij een gemeente en toen de corona pandemie uitbrak, was ik ook betrokken bij de uitvoering van de maatregelen en de crisisaanpak van de gemeente. Een hectische periode waarbij ik veel uren gedraaid heb. Ik stond continu aan en was veel van mijn normale privé tijd ook aan het werk. Uit nood en uit plezier. Echter de coronapandemie duurde een stuk langer dan iedereen had verwacht. Met mijn passie en loyaliteitsgevoel bleef ik doorgaan. Op enig moment merkte ik dat ik niet meer ‘uit’ kon staan. Het werd mij teveel. Ik was alleen maar bezig met mijn werk.”

Lees meer

Mieke en Robert – Gezinshuiscoaching

“Na 8 jaar pleegzorg te hebben gedaan, hebben we de beslissing genomen om onze passie verder door te zetten in gezinshuisland. Na veel gesprekken en veel lezen kom je er ook achter dat het veel meer inhoud als alleen maar je huis en hart open stellen voor een kind. Er hoorde voor ons ook een coach bij die je eerlijk een spiegel kan voorhouden, zodat we onze professionaliteit kunnen vergroten en verdiepen.”

Lees meer

Merel – Coaching

Van haar directeur kreeg Merel, programma manager bij Young Impact, een coachingstraject cadeau. Een vriendin zei tegen haar; “Dan moet je bij Dori zijn.” Zo gezegd, zo gedaan. “Ik ging naar Dori met de vraag hoe ik mij verhoud tot mijn collega’s op een manier dat ik mij gelukkig blijf voelen.”

Lees meer

Lia – Digitale coaching

Lia was zelf docent Communicatie en gaf het vak Digitale Hulpverlening toen zij gevraagd werd als coachee voor Dori’s eCoachingtraject. “Het leek mij interessant om zelf te ervaren hoe eCoaching werkt zodat ik dit weer kon meenemen in mijn lessen”, vertelt Lia. “Uiteindelijk heb ik er zoveel meer aan gehad dan alleen die ervaring.”

Lees meer

Talisa – Gezinshuiscoaching

Talisa komt zelf uit de jeugdhulpverlening als kind, dit is mede waardoor ze er nu grote affiniteit mee heeft. Vanuit die ervaring is ze terechtgekomen bij Gezinshuis.com waar ze zich aanmeldde toen ze nog maar 24 jaar oud was. Ze wilde graag iemand die haar goed kon begeleiden zodat zij zich verder kon ontwikkelen als gezinshuisouder. Aangezien ze ook bezig is met een opleiding Social Work aan de Hoge School en daarvoor een praktijkbegeleider nodig had heeft ze samen met Dori een mooie manier gevonden om dit te combineren met gezinshuiscoaching.

Lees meer

Jaco – Training Casusregie

Als onderdeel van het Jeugdondersteuningsteam (JOT) Nissewaard heeft ook Jaco de afgelopen jaren de ontwikkeling binnen de jeugdzorg meegemaakt. De preventieve hulp binnen de gemeente wordt steeds verder uitgebouwd en lichte opvoedvragen worden daar opgepakt. Bij de moeilijkere vraagstukken komt het JOT kijken, waarbij door de complexiteit van veel casussen, er meerdere hulpverleners betrokken zijn. De jeugdzorgprofessionals moeten daardoor vaker de rol van casusregisseur op zich nemen.

Lees meer

Donny – Coaching

Twee jaar geleden kwam Donny bij Dori Koenen terecht. Privé liep het niet zo lekker waardoor hij op zijn werk ook vast liep. De motivatie en energie ontbraken al enige tijd en dit begon hemzelf en zijn collega’s steeds meer in de weg te zitten. “Het lukte totaal niet om me ergens toe te zetten”, vertelt Donny over deze periode.

Lees meer

Marjette – Supervisie

Als jeugd- en gezinscoach voor het Jeugdondersteuningsteam Spijkenisse kwam Marjette niet lang na haar afstuderen direct al veel in contact met cliënten. “Bij mijn sollicitatie heb ik gelijk aangegeven dat ik aan het begin van mijn loopbaan zit en zoekende ben naar hoe ik te werk ga en ben in mijn contact met cliënten.” Een mooie samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat ze via haar manager in contact kwam met Dori Koenen coaching, die bezig was met haar opleiding tot supervisor en op zoek was naar jeugdwerkers om te begeleiden.

Lees meer

Rob – Teambegeleiding

Een goed functionerend team is voor veel organisaties een waardevol bezit. Teambegeleiding is daarom vaak erg nuttig, wanneer er onrust binnen een team bestaat of ter preventie daarvan. Zo ook bij het team van Rob van Everdingen, gebiedsmanager van Enver.

Nadat een lid uit het team dat hij managede vertrokken was, constateerde de rest van het team dat er nog steeds onrust bestond. Ze constateerden zelf dat het evenwicht in het team mbt de samenwerking niet hersteld was en ze wilden daar als team mee aan de slag. “Op zo’n moment is er net even iets meer nodig dan een teamoverleg met mij om een vertrouwde omgeving te creëren zodat er meer gezegd kan worden dan normaal.”

Lees meer

Floor – Coaching

Werk en privé combineren is voor veel mensen een uitdaging. Wanneer de werkdruk dan ook nog eens hoog is en je privé ook voor uitdagingen komt te staan, kun je soms iets te veel op je bordje krijgen. Zo ook bij Floor, werkzaam als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond. “De zaken waren pittig en op een gegeven moment merkte ik dat ik vastliep in het combineren van mijn werk met mijn privéleven.”

Lees meer

Ellen – Training

De laatste jaren zijn er binnen de jeugdzorg de nodige veranderingen doorgevoerd. De invoering van de resultaatbekostiging is daar een belangrijke van, die meteen ook een grote impact heeft (gehad) op de manier waarop jeugdzorgprofessionals werken. Om deze overgang goed te begeleiden en jeugdzorgprofessionals goed voor te bereiden, heeft Ellen van de Gemeente Nissewaard samen met Dori Koenen coaching een trainingsprogramma samengesteld. Deze hebben ze net voor de 5e keer gegeven.

Lees meer

Linda & Ilco – Gezinshuiscoaching

In 2014 begon Linda samen met haar man Ilco een gezinshuis via Gezinshuis.com. “Als onderdeel van het traject om een gezinshuis te starten, wordt er een coach aan je gekoppeld. Voor onze gezinshuiscoaching werden we gekoppeld aan Dori Koenen. Zij was, net als wij, net begonnen hiermee, dus voor ons beiden was dit nieuw,” vertelt Linda.
“Wanneer je een gezinshuis leidt, zit je eigenlijk in een soort driehoeksverhouding. Als franchisenemer van Gezinshuis.com controleren zij onze persoonlijke ontwikkeling, terwijl de zorgaanbieder (gedragsdeskundige) weer eindverantwoordelijk is voor de zorg voor de kinderen. Dori was er vooral voor ons eigen stukje.”

Lees meer

Vivianne – Supervisie

Toen Vivianne terug kwam van haar zwangerschaps- en ouderschapsverlof, voelde het voor haar alsof ze nieuw was in het werkveld. “Ook al zegt iedereen om je heen: “Doe het rustig aan en geef het de tijd”, het is iets wat je rationeel wel kan begrijpen, maar omgaan met de emotie die erbij speelt is heel lastig.”

Lees meer

Kennismaken?

CONTACTformulier

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S