Coach jeugdzorgwerker Nissewaard

Er wordt veel van onze jeugdzorgwerkers gevraagd. Ze krijgen dagelijks te maken met heftige verhalen en uitzichtloze situaties, en doen wat ze kunnen om iedereen die op hun pad komt te helpen. Hoewel veel jongeren succesvol geholpen kunnen worden, lukt dit niet altijd volledig. Dergelijke gevallen kunnen zonder goede begeleiding een zware last zijn voor jeugdzorgwerkers.

Als coach jeugdzorgwerker Rijnmond kan ik uw werknemers waar nodig bijsturen en begeleiden. Coaching wordt vaak pas ingeschakeld bij burn-outverschijnselen of andere problemen, maar ook in een eerder stadium kan het zeer nuttig zijn. Goede begeleiding zorgt ervoor dat jeugdzorgwerkers een gezonde balans vinden en het plezier in hun werk behouden.

Coach jeugdzorgwerker Nissewaard

Mijn methode

Voor mijn werk als coach jeugdzorgwerker Nissewaard is er geen vaste taakomschrijving beschikbaar. Iedere casus is anders en vereist daarom een andere aanpak. De basisprincipes blijven echter altijd hetzelfde. Mijn stijl van coaching kenmerkt zich door flexibiliteit en directheid, voor iedere cliënt. Je weet precies waar je aan toe bent. Openheid is hierbij cruciaal. Alles moet besproken kunnen worden, want alleen dan kom je tot de kern van het probleem. Daarnaast streef ik bij mijn cliënten altijd naar balans, bijvoorbeeld tussen werk en privé.

Over Dori Koenen

Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Als een kind gehoord wordt, zal het ‘later’, als ouder, ook in staat zijn om te horen. Aangestuurd door een beetje idealisme, streef ik naar een cultuur waarin aandacht is voor elkaar. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. En ik? Na jaren als jeugdzorgwerker van ouders en kinderen te hebben geleerd, heb ik de masterstudie Begeleidingskunde in 2013 afgerond. Ik ben als coach jeugdzorgwerker Nissewaard inzetbaar binnen alle lagen van een organisatie, zowel individueel als in teams.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”
Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Meer weten over gezinshuiscoaching ?

CONTACT

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S