Coaching jeugdhulp Rijnmond
Jeugdzorgwerkers krijgen veel voor hun kiezen. Droevige verhalen zijn vaak dagelijkse kost, en niet ieder verhaal kan tot een gelukkig einde worden gebracht, ondanks de uiterste inspanningen van jeugdzorgwerkers. Bovendien zijn zij gebonden aan de beperkingen die met hun functie meekomen, waardoor zij soms niet alle hulp mogen kunnen of bieden die zij willen.

Als coach jeugdzorgwerker Rijnmond begeleid ik jeugdzorgwerkers waar nodig bij hun werk. Coaching wordt vaak pas ingeschakeld bij burn-outverschijnselen of andere problemen, maar ook in een eerder stadium kan het zeer nuttig zijn. Goede begeleiding zorgt ervoor dat jeugdzorgwerkers een gezonde balans vinden en het plezier in hun werk behouden.

Coach Jeugdzorgwerker Rijnmond

Mijn methode

Voor mijn werk als coach jeugdzorgwerker Rijnmond is er geen vaste taakomschrijving beschikbaar. Iedere casus is anders en vereist daarom een andere aanpak. De basisprincipes blijven echter altijd hetzelfde. Mijn coachingsstijl kenmerkt zich door directheid en flexibiliteit, voor iedere cliënt. Openheid is cruciaal. Alles moet besproken kunnen worden, want alleen dan kom je tot de kern van het probleem. Daarnaast streef ik bij mijn cliënten altijd naar balans, bijvoorbeeld tussen werk en privé.

Over Dori Koenen

Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Als een kind gehoord wordt, zal het ‘later’, als ouder, ook in staat zijn om te horen. Aangestuurd door een beetje idealisme, streef ik naar een cultuur waarin aandacht is voor elkaar. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. En ik? Na jaren als jeugdzorgwerker van ouders en kinderen te hebben geleerd, heb ik de masterstudie Begeleidingskunde in 2013 afgerond. Ik ben als coach jeugdzorgwerker Rijnmond inzetbaar binnen alle lagen van een organisatie, zowel individueel als in teams.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”
Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Meer weten over gezinshuiscoaching ?

CONTACT

Dori Koenen coaching
Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de actuele situatie. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee.

Contactgegevens
Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S