Coaching jeugdhulp Nissewaard

Jeugdhulpwerkers moeten veel uitdagingen trotseren. Regelmatig komen ze in aanraking met sombere verhalen en verhitte situaties. Ondanks dat er veel jongeren goed geholpen kunnen worden, is dit niet voor iedereen het geval. Hierdoor kan het gebeuren dat het overzicht verloren wordt, met name bij beginnende jeugdhulpwerkers.

Als coach jeugdhulp Nissewaard begeleid ik veel jeugdhulpwerkers waar nodig bij hun werk. Ik heb ervaring met allerlei aspecten van het complexe zorgstelsel. Goede coaching helpt jeugdhulpwerkers het plezier in privé en hun werk te behouden.

Coaching jeugdhulp Nissewaard

Mijn methode

Voor het werk als coach in de jeugdzorg van Nissewaard is er geen vaste taakomschrijving beschikbaar, dus het is belangrijk dat de aanpak van de coach goed aansluit bij uw wensen en benodigdheden. In mijn werk als gezinshuiscoach Rotterdam put ik veel uit mijn jarenlange carrière in de jeugdzorg, waarbij ik zowel aan de uitvoerende als begeleidende kant heb gestaan. Hierdoor kan ik op basis van jouw specifieke probleem precies de juiste aanpak hanteren.

Over Dori Koenen

Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Als een kind gehoord wordt, zal het ‘later’, als ouder, ook in staat zijn om te horen. Aangestuurd door een beetje idealisme, streef ik naar een cultuur waarin aandacht is voor elkaar. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. En ik? Na jaren als jeugdzorgwerker van ouders en kinderen te hebben geleerd, heb ik de masterstudie Begeleidingskunde in 2013 afgerond. Ik ben inzetbaar binnen alle lagen van een organisatie, individueel en in teams.

Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de actuele situatie. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee. Dit houdt onder andere in dat ik inspeel op wat ik opmerk tijdens ons contact en dit in verband breng met de vraag. Het is mijn ervaring dat we zo snel tot de kern komen.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”
Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Meer weten over gezinshuiscoaching ?

CONTACT

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S