Coaching jeugdhulp Rotterdam

Van jeugdhulpwerkers wordt veel gevraagd. Ze komen dagelijks in contact met droevige verhalen en heftige situaties. Echter, niet elk verhaal kan tot een voor iedereen voeldoening gevend einde worden gebracht. Dusdanige gevallen kunnen een zware last zijn voor jeugdzorgwerkers wanneer ze geen goede begeleiding ontvangen.

Als coach jeugdzorgwerker Rotterdam begeleid ik jeugdhulpwerkers waar nodig bij hun werk. Vaak wordt coaching pas ingeschakeld bij burn-outverschijnselen of dergelijke problemen, maar in een eerder stadium kan het ook nuttig zijn. Goede begeleiding helpt jeugdhulpwerkers het plezier in hun leven te behouden en een gezonde balans te vinden.

Mijn methode

Voor het werk als gezinshuiscoach Rotterdam is er geen vaste taakomschrijving beschikbaar, dus het is belangrijk dat de aanpak van de coach goed aansluit bij uw wensen en benodigdheden. In mijn werk als gezinshuiscoach Rotterdam put ik veel uit mijn jarenlange carrière in de jeugdzorg, waarbij ik zowel aan de uitvoerende als begeleidende kant heb gestaan. Hierdoor kan ik op basis van jouw specifieke probleem precies de juiste aanpak hanteren.

Over Dori Koenen

Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Als een kind gehoord wordt, zal het ‘later’, als ouder, ook in staat zijn om te horen. Aangestuurd door een beetje idealisme, streef ik naar een cultuur waarin aandacht is voor elkaar. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. En ik? Na jaren als jeugdzorgwerker van ouders en kinderen te hebben geleerd, heb ik de masterstudie Begeleidingskunde in 2013 afgerond. Ik ben inzetbaar binnen alle lagen van een organisatie, individueel en in teams.

Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de actuele situatie. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee. Dit houdt onder andere in dat ik inspeel op wat ik opmerk tijdens ons contact en dit in verband breng met de vraag. Het is mijn ervaring dat we zo snel tot de kern komen.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”
Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Kennismaken?

CONTACTformulier

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S