Coaching jeugdhulp Spijkenisse

Jeugdhulpwerkers hebben het soms zwaar te verduren. Ze komen regelmatig in contact met heftige situaties en treurige verhalen. Hoewel veel jongeren succesvol geholpen kunnen worden, is dit niet altijd het geval. Hierdoor kan het soms gebeuren dat het overzicht verloren wordt, met name bij beginnende jeugdhulpverleners.

Vanuit mijn werk in de jeugdzorg van Spijkenisse, zowel als zorgverlener als coach, heb ik ervaring met veel aspecten van dit gecompliceerde zorgstelsel. Goede coaching helpt jeugdhulpwerkers een gezond balans te vinden tussen werk en privéleven. Daarnaast zorgt het ervoor dat ze het plezier in hun werk behouden.

Mijn methode

Voor het werk als gezinshuiscoach Rotterdam is er geen vaste taakomschrijving beschikbaar, dus het is belangrijk dat de aanpak van de coach goed aansluit bij uw wensen en benodigdheden. In mijn werk als gezinshuiscoach Rotterdam put ik veel uit mijn jarenlange carrière in de jeugdzorg, waarbij ik zowel aan de uitvoerende als begeleidende kant heb gestaan. Hierdoor kan ik op basis van jouw specifieke probleem precies de juiste aanpak hanteren.

Over Dori Koenen

Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Als een kind gehoord wordt, zal het ‘later’, als ouder, ook in staat zijn om te horen. Aangestuurd door een beetje idealisme, streef ik naar een cultuur waarin aandacht is voor elkaar. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. En ik? Na jaren als jeugdzorgwerker van ouders en kinderen te hebben geleerd, heb ik de masterstudie Begeleidingskunde in 2013 afgerond. Ik ben inzetbaar binnen alle lagen van een organisatie, individueel en in teams.

Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de actuele situatie. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee. Dit houdt onder andere in dat ik inspeel op wat ik opmerk tijdens ons contact en dit in verband breng met de vraag. Het is mijn ervaring dat we zo snel tot de kern komen.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”

Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Kennismaken?

CONTACTformulier

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S