Gezinshuiscoach Woerden

Gezinshuizen zijn speciale, kleine initiatieven waar uit huis geplaatste kinderen in een veilige, stabiele gezinsomgeving kunnen opgroeien. In gezinshuizen vinden kinderen en jongeren structuur en waardering, die wordt gegeven door de zeer professionele gezinshuisouders, met wie de kinderen steeds in contact zijn.

Hoewel werken als gezinshuisouder veel voldoening geeft, kan het ook de overmacht nemen. Je komt in aanraking met kinderen en jongeren met bijzondere verhalen, en soms kun je wel een beetje ondersteuning gebruiken. Dori Koenen is een gezinshuiscoach Woerden, en kan met haar ervaring in dit gebied ondersteuning bieden.

Mijn methode

Voor het werk als gezinshuiscoach Woerden is er geen vaste taakomschrijving beschikbaar, dus het is cruciaal dat de aanpak van de coach goed past bij uw wensen en benodigdheden. In mijn werk als gezinshuiscoach Woerden put ik veel uit mijn jarenlange carrière in de jeugdzorg, waarbij ik zowel aan de uitvoerende als begeleidende kant heb gewerkt. Hierdoor kan ik op basis van jouw specifieke probleem precies de juiste aanpak hanteren.

Over Dori Koenen

Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor mijn werk. Als een kind gehoord wordt, zal het ‘later’, als ouder, ook in staat zijn om te dit te doen. Aangestuurd door een beetje idealisme, streef ik naar een cultuur waarin er aandacht is voor elkaar. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. En ik? Na jaren als jeugdzorgwerker van ouders en kinderen te hebben geleerd, heb ik de masterstudie Begeleidingskunde in 2013 afgerond. Ik ben inzetbaar binnen alle lagen van een organisatie, individueel en in teams.

Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de situatie hoe die nu is. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee. Dit houdt onder andere in dat ik inspeel op wat ik opmerk tijdens ons contact en dit in verband breng met de vraag. Uit ervaring weet ik dat we zo snel bij de kern komen.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”
Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Kennismaken?

CONTACTformulier

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S