SKJ registratie

Een SKJ registratie waarborgt de kwaliteit in de jeugdzorg. Dori Koenen is een LVSC-geregistreerde supervisor en coach voor jeugdhulpwerkers.

Wat is een SKJ registratie?

De Stichting Kwaliteitsregister heeft als doel om de kwaliteit van beroepsuitoefening in de jeugdzorg te waarborgen. Daarom zijn jeugdhulp-instellingen verplicht om te werken met geregistreerde specialisten. Bij de stichting zijn organisaties betrokken, onder andere: Het Nederlands Instituut voor Psychologen en de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk.

Dori Koenen als uw supervisor

Heeft u behoefte aan supervisie van een LVSC-geregistreerde supervisor? Dori Koenen biedt onder andere supervisie tijdens uw reflectietraject.

Neem contact op voor meer informatie omtrent de SKJ registratie of Dori Koenen als uw supervisor.

Coaching jeugdhulp Nissewaard

SKJ registratie eisen

Om geregistreerd te worden in het Kwaliteitsregister Jeugd moet, onder andere, aan de volgende eisen voldaan worden:

– Een VOG, Verklaring Omtrent het Gedrag, deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Deze is vereist omdat jeugdzorgwerkers, jeugdhulpwerkers en psychologen te maken krijgen met privacygevoelige gegevens en zich bezighouden met de zorg voor minderjarigen. Een VOG kan worden aangevraagd bij de gemeente met een aanvraagformulier. De kosten van een papieren VOG bedragen rond de €41,35, echter kan dit per gemeente verschillen.

– Is de kwaliteitsregister aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt u een registerpas die 5 jaar geldig

– De kosten van het Kwaliteitsregister Jeugd bedragen vanaf 1 april 2018 €65,- per jaar.

SKJ herregistratie

Voor de jeugdzorgwerkers die zich al een paar jaar geleden hebben geregistreerd, komt de SKJ herregistratie weer in zicht. Voor jeugdzorgwerkers, jeugd- en gezinsprofessionals, psychologen en pedogogen gelden er verschillende herregistratie eisen gerelateerd aan, bijvoorbeeld; werkervaring en scholing. Echter, is er voor iedere SKJ herregistratie een reflectietraject verplicht. Met dit reflectietraject moeten jeugdzorgwerkers minimaal 50 registerpunten behalen. Deze punten kunt u behalen door middel van supervisie van een LVSC-geregistreerde supervisor of door intervisie te volgen. Bovendien gelden er additionele reflectievoorwaarden sinds december 2015; voordat u supervisie of intervisie begint, moet u een leervraag formuleren voor uw leerverslag.

“Dori is heel direct, maar op een prettige manier. Dat heeft mij enorm geholpen om daadwerkelijk de stappen te zetten om het overzicht terug te krijgen.”
Fleur

Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond

Meer weten over gezinshuiscoaching ?

CONTACT

9 + 9 =

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S