Workshops overzicht

Deze verdiepingssessie is een eye-opener voor gezinshuisouders die pas zijn gestart, aan het heroriënteren zijn, vast te dreigen lopen in hun werk en pleegouders. In deze workshop sta jij centraal. We gaan op zoek naar wat familie voor jou betekent. We verkennen de sfeer, uitspraken, rituelen en contacten. Door deze workshop word je bewust gemaakt van jouw handelingen en waarom deze logisch kunnen zijn. Je leert over je reacties als ouder, je stijl van opvoeden en hoe je verbanden kunt leggen tussen wat er gebeurt en wie jij bent.

Terug en vooruit in de tijd

Als opvoeder wil je het maximale geven en alles inzetten wat je hebt. Deze workshop is voor (pleeg)ouders of groepswerkers. Je gaat ontdekken hoe je gebruikmaakt van je eigen levenspad in je werk. Door jouw tijdlijn breng je in beeld welke momenten of jaartallen voor jou belangrijk waren en ontdek je verbanden tussen het verleden en het heden. Je wordt bewust van welke invloeden er voor jou zijn geweest en je krijgt inzicht welke gebeurtenissen helpend of blokkerend zijn. Je krijgt persoonlijke thema’s waar je mee verder kunt, eventueel met je (eigen) coach.

Tijdens deze workshop ontdek je waar jij als persoon staat. We gaan ontdekken hoe jij gebruikmaakt van je eigen levenspad in je werk. Door het maken van een lange verticale lijn voorzien van jaartallen, brengen we de verandermomenten in jouw leven in beeld. Je ontdekt verbanden in je verleden en kijken wellicht naar de toekomst. Je leert afstand nemen en hebt voor jezelf een overzicht gecreëerd. Je wordt bewust gemaakt waar je als professional staat en wat je te doen staat als je beweging wilt creëren.

In deze workshop komen verschillende dimensies van professionaliteit aan bod. Deze sessie is voor SKJ-geregistreerden en iedereen die met jongeren en hun ouders werkt. Er wordt spelenderwijs gereflecteerd en we verkennen wat het inhoudt. Jouw handelen staat centraal. Door het maken van een simpele opdracht kunnen we hierop reflecteren. We gaan er dieper op in met een voorbeeld uit je dagelijkse praktijk. Je leert inzoomen op een concrete situatie en je daartoe te beperken. Je wordt bewust van het effect van jouw handelen op een ander en hoe waardevol dat is.

Kennismaken met koffie?

CONTACT

10 + 12 =

Dori Koenen coaching
Ieder kind heeft het recht om gehoord te worden, dat is mijn drive voor dit werk. Een goede beroepskracht kan hier aan bijdragen door in de eerste plaats zelf goed te luisteren naar ouder en kind. Mijn werkwijze typeert zich door te werken vanuit de actuele situatie. Het verhaal is leidend en ik werk daar luisterend, vragend en verdiepend mee.

Gezinshuis coaching

Contactgegevens
Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC
Supervisor: KOE011-S