Workshops overzicht

Deze verdiepingssessie is een eyeopener voor opvoeders. Jij staat centraal. Je leert over je reacties als ouder, je stijl van opvoeden en hoe je verbanden kunt leggen tussen wat er gebeurt en wie jij bent. We gaan op zoek naar wat familie voor jou betekent. We verkennen de sfeer, uitspraken, rituelen en contacten. In deze context van je eigen opgroeien word je je bewust van je (professionele) handelen.

Terug en vooruit in de tijd

Je bent ouder en brengt kinderen van jezelf en/of anderen groot. Je neemt verantwoordelijkheid en vertrouwt op je beoordelingsvermogen als het gaat om goed en fout. Deze workshop is voor jou. Je gaat ontdekken hoe je gebruikmaakt van je eigen levenspad in je werk. Op jouw tijdlijn breng je in beeld welke momenten of jaartallen voor jou belangrijk waren en welke keuzes je hebt gemaakt. Je ervaringen zijn de basis voor het vertrouwen dat je kunt hebben in je vermogen tot grootbrengen en de boodschap die je kinderen meegeeft.

Als gezinshuisouder, als pleegouder en ook als professioneel jeugdwerker heb je te maken met netwerken. Het familie-netwerk van het kind, het hulpverleners-netwerk van het kind en je gezinshuis, je eigen sociale- en familienetwerk, enz. Je hebt je te verhouden tot vele ‘partijen’. Tijdens deze workshop ontdek je waar jij staat in dit complexe geheel. Je leert afstand nemen en overzicht te creëren, waardoor je ontdekt hoe je zou willen dat het gaat en wat je te doen staat.

In deze workshop komen verschillende dimensies van professionaliteit aan bod. De sessie is voor SKJ-geregistreerden en iedereen die met jongeren en hun ouders werkt. We nemen een concrete situatie uit jouw praktijk van alledag en gaan er spelenderwijs naar kijken. We onderzoeken hoe effectief en efficiënt je handelen was, hoe je handelen past bij wie jij bent en we kijken er vanuit ethisch oogpunt naar.

Kennismaken?

CONTACTformulier

  Gezinshuis coaching

Dori Koenen coaching
Beverveen 309
3205 AD Spijkenisse

Tel: 06 22 65 64 21
E-mail: dori@koenen.nl
LinkedIn Dori Koenen coaching

KvK: 24432586
BTW: NL001440140B50
LVSC registratie
Registercoach: KOE011-RC H
Supervisor: KOE011-S